De Zon opent haar deuren in Coronatijd

14 juni 2020

Afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het Coronaproof maken van jongerencentrum De Zon. Na een zaterdag proefdraaien met een livestream van Intents op de beamer kunnen we vermelden dat dit is gelukt. Goed nieuws: vanaf komend weekend gaan we veelvuldig open en hopen we jullie te kunnen verwelkomen. Ook zijn er een heleboel andere klussen uitgevoerd in en rondom het pand.

Jongerenwerk in De Zon

Sinds de tijd dat het nieuwe COVID-19 door ons land woedt, hebben we niet stilgezeten. Het jongerenwerk is een vitaal beroep en het jongerencentrum is een zeer nuttig hulpmiddel. Bijvoorbeeld om met voldoende afstand even een praatje te kunnen maken of een potje te gamen met een jongerenwerker. Uiteraard altijd met de nodige voorzorgsmaatregelen op het gebied van veiligheid. In zeer kleine groepjes vrijwilligers is er daarnaast hard gewerkt aan het verwijderen van de rookruimte en daar het nieuwe kantoor te plaatsen. Op de oude plek van het kantoor is er een backstageruimte gekomen. Dit geeft ons een heleboel extra ruimte!

Tuin

Ook de tuin is flink onder handen genomen. Een groep enorm handige vrijwilligers heeft de handen uit de mouwen gestoken en de tuin opnieuw betegeld. Daarna is er van hout dat bedoeld was voor de afgelaste Vakantiespelen van dit jaar een groot aantal zitplaatsen en bankjes gemaakt. De tuin werd in de periode voor het nieuwe Coronavirus dikwijls doordeweeks bezocht door jongeren. Zij worden door de ambulant jongerenwerkers ingelicht dat zij opnieuw van deze ontmoetingsplaats gebruik mogen gaan maken, mits ze zich aan de regelgeving houden. In het weekend kan deze plek gebruikt worden voor activiteiten.

Verruimde openingstijden

Logischerwijs kunnen we in deze periode een stuk minder mensen kwijt in het pand dan normaal het geval is. Om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen verwelkomen, verruimen we daarom onze openingstijden in het weekend. Op vrijdagmiddag, vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond is De Zon geopend voor bezoekers. Dit begint aankomend weekend (19 en 20 juni).

Activiteiten

Buiten dat kletsen aan tafeltje opzich al een activiteit is, zullen we waar dat mogelijk is leuke activiteiten organiseren gedurende de verruimde openingstijden. Het kan zijn dat we een pubquiz doen, een bingo spelen, een DJ of artiest uitnodigen, spellen doen, een livestream uitzenden, enzovoort. Alle leuke ideeën zijn van harte welkom, zolang het maar past binnen de huidige regelgeving. We hopen een heleboel leuke dingen te gaan doen de komende tijd.

Reserveren

Het reserveren werkt als volgt: ga naar tickets.dezonbodegraven.nl. Kies hier de tijd waarvoor je wilt reserveren. Je reserveert een tafel of een andere zitplaats en vult daarbij de namen van de personen in met wie je reserveert. Omdat we onze ticketwinkel gebruiken voor de reservering doe je een betaling op de website van 0,00 euro (het is dus geen betaling) en krijg je een ticket toegestuurd als bewijs van je reservering. Vanaf nu kun je reserveren voor komend weekend.

Veiligheid

Wij houden ons aan de noodverordening van de Veiligheidsregio Hollands-Midden en de richtlijnen van de Rijksoverheid. We zorgen ervoor dat iedereen die in het jongerencentrum komt dit ook kan doen en verwachten dan ook dat mensen zich hieraan houden. Maatregelen die wij nemen zijn bijvoorbeeld dat we langs de tafels gaan om bestellingen op te nemen, dat er zoveel mogelijk gepind wordt en dat er meer schoongemaakt en geventileerd wordt. Verder hebben we buiten voldoende afstand tussen de mensen ook overal rekening gehouden met looppaden, zijn er een aantal wc’s buiten gebruik en kun je bij binnenkomst en bij het weggaan je handen desinfecteren.

Verhuur

Door de huidige beperkingen draaien we zeer weinig verhuur. Verhuren is mogelijk, maar ook hier houden wij ons aan de regels en moet er iemand aanwezig zijn die controleert of men zich aan de afspraken houdt. Voor vragen kun je altijd mailen naar info@dezonbodegraven.nl.