Winterspelen worden doorgeschoven naar voorjaarsvakantie

 

Deze week zouden aanbieders nog de mogelijkheid krijgen om activiteiten aan te bieden voor de Winterspelen en volgende week zouden deze van start gaan. Afgelopen maandag werd alles anders: Mark Rutte kondigde vanuit zijn torentje een lockdown voor Nederland aan. In goed overleg met de gemeente Bodegraven – Reeuwijk en de Veiligheidsregio Hollands – Midden is daarom besloten het programma voor de kerstvakantie, dat voor alle jongeren vanaf 13 jaar samengesteld is, zoveel mogelijk op te schuiven naar de voorjaarsvakantie van 20 t/m 28 februari. De aanbieders van de inmiddels meer dan 20 activiteiten zijn hierover ingelicht en gevraagd of zij hun activiteiten op dat tijdstip, wanneer het dan mogelijk is binnen de maatregelen van het kabinet, alsnog aan te bieden.

Helaas is het op dit moment niet verantwoord: dat was de uitkomst van het overleg. Dit standpunt wordt gedeeld door de SSCB,  de Veiligheidsregio en het college. Hoewel de regelgeving op dit moment zo is ingericht dat activiteiten tot en met 17 jaar buiten nog wel plaats mogen vinden, vinden wij het niet verantwoord om dit gemeente breed aan te bieden. Wij het als organisatie natuurlijk erg jammer, staan wij staan volledig achter dit besluit. Veiligheid staat voorop en de lockdown is er niet voor niks.

Het staat alle aanbieders vrij om activiteiten in de kerstvakantie buiten nog steeds plaats te laten vinden voor bijvoorbeeld hun leden, maar buiten het Winterspelen programma om.

De Winterspelen zijn bedoeld voor jongeren om verveling, negatieve vrijetijdsbesteding en eenzaamheid tegen te gaan, perspectief te bieden en bovenal iets leuks aan te bieden. Dat het belang daarvan wordt ingezien binnen de gemeente blijkt wel aan het enorme aantal aangemelde activiteiten. Daarvoor willen we alle aanbieders bedanken. Maar het stopt hier niet.

Voor aanbieders

Juist voor jongeren blijft het een lastige tijd. Daarom willen we alle stichtingen, verenigingen, ondernemers en inwoners nog steeds vragen om activiteiten voor het Winterspelen programma aan te melden, maar voor een later tijdstip, namelijk de voorjaarsvakantie. Dat kan via dezonbodegraven.nl/winterspelen/. Een aantal aanbieders heeft al laten weten op dat moment, als het dan mogelijk is, hun activiteit opnieuw aan te bieden.

Voor jongeren

Wij vinden het belangrijk om ook via deze weg te vermelden dat de jongerenwerkers er zijn voor jongeren die het lastig hebben. Je kunt altijd contact met hen opnemen om even een praatje te maken of bijvoorbeeld even naar De Zon te gaan om even te gamen of een spelletje te doen. Soms is het nodig om gewoon even weg te zijn van huis. Voel je vrij om daar gebruik van te maken als dat nodig is. De contactgegevens vind je op www.dezonbodegraven.nl/contact/.

We willen jullie namens het bestuur van de  Stichting Sociaal Cultureel werk Bodegraven en de jongerenwerkers hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen. Bel en app elkaar wat vaker, wees aardig tegen elkaar: we doen dit met zijn allen en er komt een moment dat we deze crisis achter ons gaan laten.