De jongerenwerkers

Het team jongerenwerkers van SSCB De Zon bestaat uit vier jongerenwerkers die zich elk met hun eigen kracht en talenten inzetten voor de jongeren in de gemeente.

Ties:

“Ik werk al jaren als jongerenwerker. Het werken met jongeren verveelt mij nooit en het ontmoeten en luisteren naar hun verhaal is elke keer weer een unieke ervaring. Samen betekenis geven aan de onderwerpen die zij belangrijk vinden of de vraagstukken die hen bezig houden is altijd weer een uitdaging die mij enorm motiveert. Bewustwording en het geven van handvaten die een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling zijn hier leidend in.”

Dennis:

“Al sinds mijn zestiende ben ik verbonden aan het jongerencentrum De Zon. Eerst als vrijwilliger en sinds 2011 als jongerenwerker. Door de jaren heen is er veel veranderd in het jongerenwerk. Dat boeit mij ook het meest, want het is daarom altijd in beweging! Ik hou ervan om jongeren te kunnen helpen, naar ze te lusiteren en samen met jongeren mooie activiteiten voor hun leeftijdsgenoten te kunnen organiseren. Voor en door jongeren is dan ook een passend motto.”

Jessica:

“Als enige vrouwelijke jongerenwerker tussen het mannelijke overwicht van zowel de andere jongerenwerkers en de meeste jongeren die wij tegenkomen, zet ik mij voornamelijk in voor de jeugdige meiden in de gemeente. Ik vind het belangrijk om met jongeren het gesprek aan te gaan. Bijvoorbeeld over hun plek in onze samenleving. Voelen ze zich gehoord? Voelen ze zich thuis? Hoe kijken ze naar zichzelf en elkaar? De dialoog, het motiveren en samenbrengen van verschillende belevingswerelden is wat mij drijft.”

Rolf:

“Bij De Zon hou ik me bezig met de exploitatie van het pand, de evenementen, de verhuur en organisatietrajecten. Een heleboel jongeren vinden het leuk om een activiteit of evenement te organiseren, maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Ik begeleid ze daarin waar nodig en probeer ze iets te leren. Dat levert veel contacturen met jongeren op, zorgt voor binding op allerlei vlakken, maar niet in de laatste plaats is het resultaat dat jongeren zich op een positieve manier inzetten voor de samenleving, vrijwilligerswerk doen en sommigen ook aan hun CV timmeren. We zorgen er altijd voor dat de lijnen met het jongerenwerk zo kort mogelijk zijn. Juist het geven van eigen verantwoordelijkheid heeft veelal een positieve invloed op jongeren.”