Als je vrijwilliger wilt worden van De Zon kun je kiezen om vrijwilliger te zijn bij verschillende activiteiten, naar eigen keuze, alleen tijdens de activiteit zelf. Dit kan wisselen van 1 of 2 keer 1 uur of 1 keer 1,5 uur, hoeveel jij wilt!

Achter de bar Als vrijwilliger achter de bar zorg ervoor dat de bezoekers hun drankje krijgen. Je tapt een biertje of schenkt een fris- of mixdrankje in. Als je wilt wordt je uitgelegd hoe een tapinstallatie werkt, krijg je extra tapcursussen (hoe krijg je het perfecte biertje). Ongeveer 1 keer per jaar is er een IVA-cursus (Instructie Verantwoord Alcohol gebruik), hier leer de verantwoordelijkheden als barmedewerker, bijvoorbeeld wanneer je iemand geen alcohol (meer) mag geven.

Garderobe Als bezoekers hun jas of tas kwijt willen bij binnenkomst ben jij er om ze te helpen en de jas op een veilige plek op te bergen. De Zon, het bestuur en de vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal.

Entree Bij de meeste activiteiten van De Zon is er een entree voor de bezoekers (deze wordt zo laag mogelijk gehouden). Als je vrijwilliger bent bij de entree rekenen bezoekers bij jou af, ook kunnen ze bij jou munten kopen. Je kunt dus goed (hoofd)rekenen!