Evenementen en Activiteiten

Evenementen en activiteiten in De Zon worden doorgaans gerealiseerd door onze vrijwilligers en door jongeren uit het jongerenwerk. Daarin zijn we uniek. We dagen onze mensen uit om zoveel mogelijk helemaal zelf te doen in het kader van talentontwikkeling.

 

Organiseren

Een evenement organiseren. Misschien mis je iets in Bodegraven wat jij graag met een groep vrienden wilt organiseren, misschien wil je later iets in de organisatie van evenementen gaan doen. In ieder geval stelt de SSCB De Zon beschikbaar voor mensen die iets willen organiseren. Daarin krijgen jullie de juiste begeleiding. We proberen er altijd voor te zorgen dat jullie zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Wij zorgen ervoor dat alle faciliteiten aanwezig zijn om een goed evenement of een leuke activiteit te organiseren, jullie zorgen ervoor dat dit gerealiseerd wordt.

De Zon organiseert doorgaans zelf geen evenementen. De evenementen die je meemaakt bij De Zon, zoals bandavonden, feestavonden, kidsdisco’s, De Vakantiespelen en alle andere dingen (je kunt het zo gek niet bedenken) worden geïnitieerd door vrijwilligers of jongeren uit het jongerenwerk die het leuk vinden om dit te proberen. Wij zijn hier heel blij mee.

Iets organiseren kost jou persoonlijk niets en we zien het tegelijkertijd als een leertraject wanneer jongeren dit doen. Het maken van een begroting, het maken van promotie, artiesten boeken, zorgen voor de juiste aankledingen, licht en geluid, mensen bij de bar en de garderobe, het enthousiasmeren van je vrienden om te helpen bij het organiseren van een evenement of het bezoeken van jouw evenement zijn allemaal zaken die er toe doen. Daarbij krijg je alle hulp die je nodig hebt, maar verwachten van jou een klein beetje verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast hebben werknemers van de SSCB een controlerende functie en kunnen ze sturing geven aan hetgeen jij wilt organiseren. 

Hoe meer mensen activiteiten en evenementen willen organiseren in De Zon, hoe meer leven er uiteindelijk in de brouwerij komt. Daarnaast help je met het organiseren van evenementen en activiteiten mee aan de sociaal culturele kaart in Bodegraven-Reeuwijk en zien we op die manier ook vaker jongeren. 

Ook het doen van projecten is een mogelijkheid binnen De Zon. Wanneer jij als jongere iets mist in Bodegraven-Reeuwijk, kan het zijn dat we jou daarbij kunnen helpen al blijkt dat meer mensen iets dergelijks missen. Zo is er in het verleden, toen er veel skaters in Bodegraven waren een skatepark gebouwd dat ontwerpen is door jongeren zelf in samenwerking met de SSCB en de gemeente. 

Misschien vind je het leuk om meer te leren over techniek (licht en geluid) en wil je daarbij helpen met evenementen. Ook dat is goed mogelijk. Wij proberen ook te bekijken wat jij zelf leuk vindt om te doen, waar jouw kwaliteiten liggen en wat je zelf graag wilt. Op die manier kan je, naast dat het enorm leuk is om te doen, ook bouwen aan je CV of nieuwe skills ontwikkelen die je voorheen nog niet had.

Heel veel mensen gingen jou al voor. Sommige mensen die in het verleden evenementen hebben georganiseerd zijn later terecht gekomen in de evenementenwereld. Dat geldt overigens ook voor artiesten. Er zijn veel voorbeelden van artiesten die in het verleden in De Zon gedraaid hebben en later hele grote jongens geworden zijn.

Wil je iets organiseren? Mail dan naar Dennis (dennis@dezonbodegraven.nl). Zij kunnen je alle informatie geven die je nodig hebt. Even langs De Zon komen (woensdag of vrijdag is het handigst) is ook prima.

mei 2024
juni 2024
juli 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden